Antalya Gezilecek Yerler 2 - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Antalya Gezilecek Yerler 2



6. Antalya Aquarium & Fear Trophy

Konyaaltı Plajı’nın doğusunda yer alan Antalya Aquarium & Fear Trophy, 2012 yılından beri Antalya’ya gelen doğa tutkunu gezginlere keyifli anlar yaşatıyor.
30 dönüm arazi içerisine kurulmuş olan akvaryumun her gece kar yağdırılan Kar dünyası ve Buz Müzesi ile barındırdığı dev örümcekler, rengârenk canlılarla tropik bir macera sunan WildPark isimli 2 bölümü bulunuyor.
Tesisin 4 temaya ayrılmış, toplam 7,5 milyon litre su hacimli akvaryumlarında ülkemiz denizlerinde ve tropikal sularda yaşayan pek çok canlıyı görebilir, düzenlenen aktivitelere katılarak onları besleyebilirsiniz.

7. Kurşunlu Şelalesi

1986’da tabiat parkı statüsünde koruma altına alınmış olan Kurşunlu Şelalesi, orman örtüsüyle çevrelenmiş 2 kilometrelik bir vadi içerisinde yer alıyor. Antalya-Isparta yolunun 24. kilometresindeki yol ayrımından 7 kilometre kadar içeride bulunan doğal güzellik, en yükseği 18 metreden akan 7 küçük şelaleden oluşuyor.
Görsel açıdan büyüleyici olan bu şelalelerin oluşturdukları göletlerin etrafı restoran, kafe, çocuk parkı gibi keyifli zaman geçirebileceğiniz alanlarla çevrelenmiş. Düden gibi bu şelale de fotoğraf çekmek için ideal.

8. Antalya Hayvanat Bahçesi

100 türden 856 canlıyı barındıran Antalya Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon alanı içerisinde faaliyet gösteriyor. Özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği parkın temelleri belediye tarafından rekreasyon alanı ile birlikte 1989 yılında atılmış.
Yapay ve doğal su kaynakları sayesinde görünümü zenginleşen hayvanat bahçesi, piknik yapabileceğiniz alanın da dâhil olduğu 400 dönümlük arazisi ile ülkemizin en büyüklerinden birisi olarak anılıyor.

9. Karaalioğlu Parkı

Falezler üzerine kurulduğu için ziyaretçilerine görkemli bir Akdeniz manzarası sunan Karaalioğlu Parkı, 1940’lı senelerın başlangıcında Vali Haşim İşcan önderliğinde kurulmuş.

Antalya Büyükkent Belediyesi tarafından kullanılan binanın önündeki 7000 m²’lik alanı kaplayan park, adını arazisinin bir kısmının sahibi olan şahsiyetten almış.

Mahalli halkın “mirador“ olarak adlandırdığı 3 seyir terasını birbirine bağlayan yürüyüş yollarının çevresi bölgenin ikliminde rahatça yetişen rengârenk çiçekler ve ağaçlık alanlarla süslenmiş. Özellikle akşam saatlerinde buraya giderseniz, manzara eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

10. Antalya Aqualand Dolphinland

Kentte faaliyet gösteren bir diğer tematik eğlence merkezi olan Antalya Aqualand Dolphinland, hem farklı tasarımlara haiz havuzlarda aynı zamanda sempatik deniz canlıları ile eğlenme olanağı yaratıyor.

Keyifli ortamıyla her yaştan tatilciyi kendisine çeken su parkının deniz canlılarına ayrılmış kısmınün sürekli konuklarını yunuslar, beyaz balinalar ve foklar oluşturuyor.

Antalya gezilecek bölgeler listenize dâhil edebileceğiniz su parkına çarşamba yada cumartesi günleri öğle saatlerinde giderseniz, düzenlenen yunus gösterilerini izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.





















No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here