Bodrum-2 - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Bodrum-2

6. Tavşan Adası

Gümüşlük Koyu ile etrafı çevrelenen Tavşan Adası, eşsiz doğası ve mükemmel gün batımı ile Bodrum gezilecek yerler listenizde mutlaka bulundurmanız gereken gezi noktaları arasında yer alıyor.
Myndos Antik Kent‘inden kalan denizin içindeki Kral Yolu‘ndan yürüyerek adaya ulaşabilirsiniz. Keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz Tavşan Adası’na denizin içinden yürünerek ulaşılabiliyor olması da eğlenceli bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

7. Barlar Sokağı

Bodrum Gümbet’te yer alan ve gece hayatının en popüler noktası olan Barlar Sokağı; mekanları, müzikleri, renkli ve hareketli atmosferi ile eğlenmeyi sevenler için son derece uygun olan noktalar arasında bulunuyor.
Dilerseniz tatiliniz sırasında eğlencenin kalbi Barlar Sokağı’na uğrayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

8. Bitez Plajı

Bodrum’a yaklaşık olarak 8 km‘lik bir mesafede bulunan Bitez Plajı, Bodrum’un en popüler halk plajları arasında yer alıyor. Şarkılarda bahsi geçen Bitez Plajı, yemyeşil ağaçların eşlik ettiği masmavi ve pırıl pırıl denizi ile gezginleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Bitez Pilajı’nda dalga sesleri arasında güneşlenebilir, denize girebilir ve huzurlu zaman geçirebilirsiniz.

9. Myndos Kapısı

Halikarnassos‘un giriş kapılarından biri olan ve M.Ö 360’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Myndos Kapısı, Bodrum tarihini gözler önüne seriyor.
Etrafında Türk mezarlığının, Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarların yer aldığı Myndos Kapısı’nın bulunduğu alanı geziniz sırasında ziyaret edebilirsiniz.

10. Pedesa Antik Kenti

Leleg şehirlerinden biri olan ve muhafaza edilerek günümüze kadar ulaşması sağlanan Pedesa Antik Kenti, Bodrum yakınlarında yer alıyor.
Antik kentten günümüze çok fazla tarihi parça kalmasa da Bodrum’un tarihi dokusunu yansıtan Pedasa’ya dilerseniz Bodrum turunuz sırasında uğrayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here