Marmaris 2 - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Marmaris 2

6. Turunç

Temiz plajı ve berrak denizi ile ünlü Marmaris’in şirin mahallesi merkeze 21 km uzaklıkta bulunuyor. Güzelliğini taşıdığı Mavi Bayrak ödülü ile taçlandıran Turunç Plajı kayalık alanların ve sualtı mağaralarının fazla oluşu nedeni ile dalış yapmayı seven tatilcilerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde yer alıyor.
Yatların demirlediği koylardan birisi olan Turunç hizmet kalitesi yüksek otelleri ve restoranları ile tatilcileri memnun ediyor.

7. Selimiye

Marmaris’e 35 km uzaklıktaki Selimiye Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri sayılan Sığliman Koyu’na ev sahipliği yapıyor. Fırtınalı havalarda bile sakinliğini koruyan koy serin suyu ile rahatlamanızı sağlıyor.
Adını 1. Selim’den alan köy sükuneti ile ziyaretçilerine huzur veriyor. Marmaris’ten kalkan minibüsleri kullanarak 45 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz Selimiye’de bulunan restoranlarda taze deniz ürünlerinin tadına bakabilir, Bulgaristan göçmeni halkının yemek kültürünün bir parçası olan lezzetli hamur işlerini yiyebilirsiniz.

8. Hisarönü

Havası, temiz suyu sayesinde astım ve kalp hastalarının uğrak yeri olan Hisarönü eşsiz gün batımı ile ziyaretçilerini büyülüyor. İri taneli, kırmızı renkli kumları ile ünlü 330 metrelik plajında denize girip, güneşlenebileceğiniz koyun kıyı kesiminde birçok mola yeri ve konaklama merkezi yer alıyor.
Sakinliği ile olta balıkçılığı için ideal bir ortam sunan sahilden sandalla veya botla açılarak komşu koylara geçiş yapabilirsiniz. Yatların da sıklıkla ziyaret ettiği bölgeden İnbüküKartal KoyuTavşan Adası ve Bencik Limanı’nı kapsayan tekne turları düzenleniyor.

9. Kleopatra (Sedir) Adası

Yoğun şekilde anlatılan halk hikâyesinden dolayı adı Kleopatra Adası olarak da anılan Sedir Adası Marmaris’in 16 kilometre açığında yer alıyor.
Antik ismi Cedrae olan adanın tarihi milattan önce 6. yüzyıla kadar uzanıyor. Günümüzde ilgi çekmesini sağlayan özel biçimli kalker parçacıklarından oluşan kuzey kıyısındaki kumsal koruma altında tutuluyor.
Marmaris’e bağlı Gelibolu Köyü’nden kalkan tekneler ile ulaşabileceğiniz Sedir Adası’nda tarihi kule ve sur duvarlarını, tapınak ve kilise kalıntılarını, tiyatroyu ve agorayı görebilirsiniz.

10. Kızkumu

Adı Bybassos Kralı’nın kızı için anlatılan efsaneden geldiğine inanılan koy, Marmaris’in 30 km batısındaki Orhaniye’de yer alıyor.
Marmaris’ten kalkan minibüsler ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kızkumu’nun ünü koyun ortasına kadar ilerleyen ve kumların oluşturduğu sığlıktan kaynaklanıyor.
Koyun ortasındaki adada bulunan ve Bybassos Krallığı’na ait olduğu düşünülen kale kalıntısına kıyıdan kiraladığınız botlarla ulaşabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here