Antalya Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 20 Yer! - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Antalya Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 20 Yer!

1. Kaleiçi

Kente gelen tatilcilerin uğrak yeri olan Muratpaşa İlçesi’ndeki tarihi Kaleiçi’ni, zengin içinde ne olduğu sebebiyle Antalya gezilecek yerler listenizin ilk sırasına alabilirsiniz.

Bölgenin geneli denize açılan sokakları, Osmanlı döneminden günümüze kalan evler yardımıyla görkemli bir görünüm kazanıyor.

Bir kısmı konaklama tesislerini barındıran bu zamanı yapıları için gidebileceğiniz tarihi bölgede dolaşırken Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Hadrian Kapısı ve Yivli Minare benzer biçimde kültürel alanlara öncelik verebilirsiniz.


2. Hadrian Kapısı

Roma İmparatoru Hadrianus’un M.Ö. 130 yılında kenti ziyareti sırasında inşa edilmiş olan Hadrian Kapısı, Antalya’nın antik dönemlerini yansıtan en önemli yaratı olarak gösteriliyor.

Kaleiçi yakınında yer alan kapının üzerindeki heykeller zamanla kaybolsa da Latince yazılmış kitabesi varlığını korumuş. Bir zamanlar kenti çevreleyen surların bir parçası olan yapının Korint üslubundaki mermer sütunları, oyma ve kabartma tekniğiyle yaratılmış işlemeleriyle göz alıcı duruyor.

3. Yivli Minare

Kentteki ilk İslam devri eseri olan Yivli Minare, Bizans kilisesinin camiye çevrilmesi için 13. Yüzyılda Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat’ın emriyle inşa edilmiş.

Arka tarafında bulunan külliyeye de adını veren 45 metre yüksekliğindeki minarenin dışı, firuze renkli çinilerle süslenmiş. Kentin sembolü konumundaki 8 yivli yapıdaki geziniz bittikten sonrasında kuzeyinde yer alan ve günümüzde güzel sanatlar galerisi olarak kullanılan Zincirkıran Türbesi’ni de ziyaret edebilirsiniz

4. Düden Şelalesi

şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Düden Şelalesi, Düdenbaşı denilen yerde yüzeye çıktıktan sonrasında 2 kola ayrılıyor. Bu 2 koldan özellikle “Yukarı Düden” olarak adlandırılan kısım, zengin bitki örtüsü ile çevrili huzurlu ortamı yardımıyla adeta cenneti çağrıştırıyor.

Restoranların, kafelerin ve hediyelik eşyalar satan dükkânların yer aldığı şelalenin yukarı kolu, Büyük İskender’in buradan geçerken atlarına su içirdiğini anlatan hikâyeden dolayı “İskender Şelalesi” adıyla da anılıyor.

öteki kolu oluşturan Aşağı Düden (Karpuzkaldıran) ise Lara yakınlarından, eşsiz bir görünüm oluşturarak denize dökülüyor.

5. Antalya Arkeoloji Müzesi

Konyaaltı’nda yer edinen Antalya Arkeoloji Müzesi, kentin İtalyanlar tarafından işgal edilmiş olduğu dönemde bölgeye gelen yabancı arkeologların zamanı eserleri yağmalamasını engellemek için Süleyman Fikri Erten önderliğinde 1922 yılında kurulmuş.

Kentin tarihi hakkında data sahibi olmak isteyen gezginlerin Antalya gezilecek yerler listelerine ekledikleri mekânların başında gelen müzenin farklı temalarla oluşturulmuş salonlarında 5 bine yakın yaratı sergileniyor.

Çevredeki antik yerleşkelerden getirilen buluntuların incelenebildiği kültürel tesis bünyesindeki çocuk bölümünde ise antik dönemlerden kalma oyuncaklara yer veriliyor.













No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here