Marmaris 3 - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Marmaris 3

11. Dalyan

Doğal güzellikleri sayesinde doğaseverlerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde kendisine yer bulan Dalyan, Marmaris merkezden 86 km uzakta bulunuyor.
Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan İztuzu Plajı’nı kapsayan bölge sazlık kanal nehirleri ve kaya mezarları ile görenleri büyülüyor.
Günübirlik tekne turları ile gezebileceğiniz Dalyan çamur banyosu ve termal kaynakları için yıl boyunca ziyaretçi akınına uğruyor.

12. Loryma Antik Kenti

Tarihi milattan önce 7. yüzyıla kadar uzanan Loryma Antik Kenti’ne, Marmaris’ten Bodrum’a giden tekneler aracılığı ile ulaşılabiliyor.
Bozburun Yarımadası’nın güneybatı ucunda yer alan Bozuk Köyü’nde bulunan antik yerleşkenin en dikkat çeken yapısını günümüze kadar bozulmadan gelen kalesi oluşturuyor.
Kalenin dışında şehrin değişik noktalarında bulunan kutsal alanlar, nekropol, akropol ve sarnıçlar ziyaretçi çeken önemli kalıntılar arasında sayılıyor.

13. Kumlubük Koyu

Marmaris’ten kalkan teknelere binerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kumlubük Koyu ilçe merkezine 24 km uzaklıkta bulunuyor. İmar yasağından kaynaklanan bakir yapısı ile dikkat çeken koyun sakinliği şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen tatilcilere huzur dolu anlar yaşatıyor.
Konaklama tesislerinin kalitesi ile öne çıkan koyun içerisindeki su sporları merkezleri jet-ski, banana, ringa yapmayı mümkün kılıyor. Suyu berrak olan Kumlubük’de dalış yapılabiliyor

14. Bördübet Koyu

Tatilini huzurlu geçirmek isteyenlerin Marmaris gezilecek yerler listelerine ekledikleri Bördübet Koyu çam ormanları arasında yer alıyor.
Özel koruma statüsündeki koy ilçe merkezine 25 km uzakta bulunuyor. Rehber eşliğinde keşfedebileceğiniz bakir bölge Gökova Körfezi’ne bakan manzarası ile dikkat çekiyor. Koya yakın mesafedeki köyden taze deniz ürünleri ve bal temin edebilirsiniz.

15. Bozburun Yarımadası

Keşif yapmak isteyen doğa yürüyüşü sevenlerin ve bisikletçilerin uğrak noktası olan Bozburun Yarımadası Marmaris’in kalabalığından sıkılanlar için günübirlik kaçış noktası olarak öne çıkıyor.
Nüfusu oldukça az olan yarımada dik yamaçların arasında kalmış vadileri, ormanları, bakir koyları ve antik kalıntıları ile ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor. İlk yerleşimlerinin tarihi Karya Medeniyeti’ne kadar uzanan yarımada el değmemiş güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here