Marmaris Gezilecek Yerler Listesi - Gezi Günlerim

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Wednesday, January 22, 2020

Marmaris Gezilecek Yerler Listesi

Marmaris Gezilecek Yerler Listesi

1. Marmaris Plajları

Güzel plajları sayesinde popüler hale gelen Marmaris’te yüzerek, güneşlenerek ve su sporları yaparak tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz.

Marmaris Halk Plajı yakınındaki Uzunyalı Plajı ilk sırada olmak üzere merkeze yalnızca sekiz km uzaktaki İçmeler Plajı, 21 km uzaklıktaki Turunç Plajı, kumları ile ünlü Kleopatra (Sedir Adası) Plajı tatilciler tarafından en fazla tercih edilen plajlar olarak dikkat çekiyor.

Çam ormanları ile çevrili 36 km uzaklıktaki Orhaniye Kızkumu Plajı, manzarası harika Cennet Adası Plajı, kamp alanı bulunan Günnücek Plajı, büyük taneli kumları ile meşhur Çiftlik Plajı ve temizliğiyle ünlü Boncuk Koyu Marmaris’in diğer meşhur plajları olarak yoğun ilgi görüyor.


2. Marmaris Kalesi ve Müzesi

Milattan önce 2. Binyılda inşa edilen Marmaris Kalesi 1991 senesinden beri Marmaris Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Tarihi sevenlerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde kesinlikle yer verdikleri müzede Knidos, Burgazada ve Hisarönü gibi yerlerden toplanmış buluntular sergileniyor.

Ege Denizi ve Akdeniz arasındaki geçiş güzergâhında bulunduğu için tarih boyunca önemini koruyan kaleyi ve içindeki müzeyi pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

3. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

1966 senesinde ilçeye gelerek ticarete atılan ve eğitime, kültüre, kültürel değerlere önem vermesi ile tanınan işadamı Ahmet Urkay tarafından 2005 senesinde kurulmuş olan müzede 3500 parça arkeolojik, etnografik eser sergileniyor.

Çoğunluğu Osmanlı döneminden kalma ibrik, halı, kilim, çini soba, takı, antik sütun başı gibi eserlerin bulunduğu müzenin koleksiyonu eklenen yeni parçalarla gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

4.Hafsa Sultan Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Hafsa Sultan için 1545 senesinde yaptırdığı kervansaray Marmaris Kalesi yakınında yer almakta.

Yapımı tamamlandıktan sonra Rodos defasında konaklama noktası olarak da kullanılan Hafsa Sultan Kervansarayı bölgede bulunan Osmanlı eserlerinin en önemlilerinden birisi olarak sayılıyor.

Tarihi mekânda bulunan hediyelik eşya dükkânlarından Marmaris tatilinizi hatırlamanızı sağlayacak hatıralıklar satın alabilirsiniz.

5. İçmeler

Adını meşhur ve şifalı içme suyu kaynaklarından alan köy Marmaris’in en meşhur plajlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Yeşilin mavi ile buluştuğu eşsiz bölgenin serin esen rüzgârı en sıcak günlerde bile bunalmanızı engelliyor. Marmaris’ten kalkan minibüslere binerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz İçmeler temiz denizi, kumsalı, adalara bakan eşsiz manzarası ile tatilinizi huzurlu hale getiriyor. İçmeler Plajı’nda hizmet sunan tesislerin hizmet kalitesi tatilcileri memnun edecek seviyede tutuluyor.

















No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Responsive Ads Here